En el post d’avui parlarem de l‘escoliosi però avui des del punt de vista de l’alimentació.

Aquestes recomanacions naturals van en paral·lel al tractament que proporciona el Dr. Herrero per tractar l’escoliosi i en cap moment substitueix la teràpia a realitzar.

L’esquelet conserva aproximadament el 99% del calci que consumeixen els nostres ossos. El desenvolupament ossi de l’esquelet es dóna en l’adolescència, per la qual cosa hem d’estar especialment atents en aquesta etapa i evitar una alteració negativa de la nostra columna.

L’escoliosi és una malaltia que afecta principalment als ossos i la millor manera per mantenir-los actius i sans és consumir aliments amb alt contingut en minerals, dietes riques en sílice i calci. Però, quins aliments contenen minerals? Principalment la llet, seguida de derivats com el formatge i el iogurt. Encara que cal tenir en compte que perquè el cos absorbeixi correctament els minerals, cal tenir alts nivells de vitamina D i E.

La vitamina D es troba de manera natural en els peixos grassos i en menor mesura en el formatge, els bolets, els mol·luscs i les taronges. També, quan ens exposem als raigs del sol, el nostre cos la produeix de manera natural. Des de fa temps és conegut l’oli de fetge de bacallà com a suplement alimentari amb alts nivells de vitamina D.

El cos necessita vitamina E per construir un teixit muscular fort. Les persones que pateixen d’escoliosi en tenir els ossos compromesos han d’enfortir els músculs i la columna vertebral. La vitamina E, també anomenada tocoferol, es troba principalment en el rovell d’ou, els olis vegetals i en els cereals com la soja, l’arròs i el cacauet.

Les conseqüències de la manca de vitamina D i E pot comportar que els ossos no desenvolupin correctament, produint deformacions òssies. Afegir aquests aliments a la dieta diària ajuda a que els ossos es desenvolupin de forma correcta, sana i forta.

Tots els aliments, pautes i consells anteriors enforteixen el sistema ossi i complementen el tractament o la prevenció de l’escoliosi.

Per concloure, recomanem que si teniu dubtes, voleu conèixer més o preguntar qualsevol aspecte sobre el tractament de l’escoliosi, podeu deixar un comentari i/o posar-vos en contacte amb el Dr. Carlos Herrero, especialista mèdic dedicat a la Traumatologia i Ortopèdia pediàtrica a Girona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>