Des de fa més de 10 anys aquest centre és pioner a Espanya en el tractament de l’escoliosi amb el Sistema Dinàmic SpineCor, un concepte nou i revolucionari que significa una millora indiscutible en el tractament d’aquest trastorn en el creixement de la columna vertebral.

Les vèrtebres creixen a través de 2 nuclis de creixement que es troben a cada costat de les vèrtebres.

L’escoliosi pediàtrica es produeix quan la vèrtebra afectada creix de forma asimètrica perquè un dels nuclis no creix i l’altre sí. És llavors quan la vèrtebra es va inclinant, va girant sobre si mateixa i va desplaçant l’eix de la columna.

L’innovador Sistema Dinàmic SpineCor és capaç de controlar les torsions de les vèrtebres afectades, aconseguint una realineació superior als clàssics, incòmodes, antiestètics i mal tolerats cotilles rígids.

El mètode SpineCor ha estat desenvolupat en el prestigiós Centre d’Investigació de l’Hospital Sainte-Justine de Montreal (Canadà) sota la direcció del Dr C. Rivard i la Dra C. Coillard i en col · laboració amb un equip de genetistes, antropòlegs, fisioterapeutes, biomecànics i enginyers informàtics.

Unes bandes dinàmiques elàstiques que s’adapten sota la roba, molt estètiques i molt ben tolerades per part del pacient i amb uns resultats excel · lent, són la base del tractament de l’escoliosi mitjançant el sistema SpineCor. Aquest tractament innovador permet combatre l’escoliosi, fent possible que el pacient realitzi una vida normal, permet la pràctica d’esport i sobretot, en l’aspecte més psicològic, portar una vida normal, sense que l’escoliosi sigui motiu per problemes psicològics en el pacient.

Montreal al Canadà, Nova York als Estats Units, Sheffield a Regne Unit i Girona a Espanya són els únics centres de SpineCor que disposen d’una nova base pèlvica per al tractament de l’escoliosi amb aquest Sistema Dinàmic.

El tractament de l’escoliosi mitjançant l’ús de SpineCor:

  • Permet 4 hores de descans sense la cotilla al dia.
  • Permet una total llibertat de moviment.
  • Ofereix un aspecte estètic millor ja que no es nota sota la roba.
  • No dóna tanta calor com les cotilles rígids.
  • No provoca atrofia de la musculatura
  • Y sobre tot té uns resultats extraordinaris molt superiors a les cotilles rígides

La valoració inicial que porta a terme el terapeuta es complementa amb un sistema informàtic dissenyat específicament per al Sistema SpineCor, permetent una avaluació inicial més precisa de l’escoliosi i millorant així els resultats finaos.